OVB Allfinanz Romania: Planurile sunt facute pentru a fi implinite

Un plan bun este acela care are o tinta clara, raportata corect la circumstantele proprii, precum si la virtutile fiecaruia dintre noi.

Adica eu pot sa imi propun sa pasesc pe luna, dar daca iau in calcul circumstantele de loc si timp (tara in care traiesc in acest moment, varsta precum si faptul ca imi lipsesc pana la aceasta varsta studii de fizica avansata, cel putin), pare destul de greu de realizat.

De aceea, acest plan il voi sterge de pe lista pentru a face loc altora mult mai realizabile, care imi pot oferi mult mai multe satisfactii.

De exemplu, planul «o viata mai usoara» este usor de realizat daca incerci sa inglobezi cel putin unul dintre urmatoarele 3 elemente:
– Un plan de economisire pe termen mediu si lung
– Un broker in asigurari in care sa ai incredere
– Sau dorinta de a avea un viitor mai sigur

Fie si doar unul dintre cele trei elemente de mai sus te poate ajuta sa iti indeplinesti acest plan. Desigur, cele 3 combinate iti cresc sansele de realizare.

Planul de economisire are foarte multe forme. Unul dintre cele mai des intalnite in toata lumea este pensia privata.

In Romania pensia privata este, inca, un concept relativ nou, dar care are foarte multe atuuri.

In acest moment, daca ai in jur de 30 de ani, peste inca minim 30 pensia de stat iti va acoperi maxim 30% din venitul dinaintea retragerii din activitate, iar cea pilon II (pensia administrata privat) va acoperi undeva la 25% din salariu.

Pentru a ajunge la 100% din venitul tau din momentul dinaintea pensionarii ai nevoie de pensia privata si mai ales, ai nevoie de o pensie facultativa.

Pensia facultativa are rolul de a-ti suplimenta veniturile intr-un mod cat mai natural si de a te ajuta sa iti pastrezi stilul de viata cu care esti obisnuit.

Stiu si ca iti pare complicat la prima vedere dar cu putina consultanta financiara din partea unui broker de asigurare de incredere, iti vei lamuri toate neclaritatile.

Consultantii OVB Allfinanz Romania te vor ajuta in primul rand sa iti dai seama ce pensie vrei sa ai la momentul retragerii din activitate.

La OVB Allfinanz Romania credem ca doar impreuna putem sa construim un viitor mai bun.

Primeste articole noi pe e-mail

Fields marked with an * are required

Mai multe articole

Vezi toate articolele